Zupa neapolitańska
Pomarańczowe spaghetti z dynią poleca się do spróbowania.
Składniki:
- 3 litry bulionu warzywnego
- 1 marchewka
- 1 por
- 1 cebula
- pół selera
- 4 ziemniaki
- 2 serki topione ziołowe
- 10 dag sera żółtego
- 4 liście laurowe
- 6 ziaren ziela angielskiego
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- szklanka makaronu muszelki Arc-Pol Makarony
- sól i pieprz
- ostra papryka
Sposób przygotowania:
-
Marchewkę i selera zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
-
Pora pokroić w pół talarki, cebulę w drobną kostkę. Warzywa zeszklić na maśle.
-
Ziemniaki pokroić w drobną kostkę, włożyć do bulionu, dodać podsmażone warzywa, ziele angielskie oraz liście laurowe.
-
Po 20 minutach gotowania dodać serki topione i makaron.
-
Gotować jeszcze 10 minut, doprawić do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką.
-
Na końcu dodać starty żółty ser oraz koperek.Smacznego!
Przepis wg https://www.facebook.com/Ma%C5%82e-co-nieco-z-Rudej-kuchni-238439506775662