Zupa neapolitańska

Pomarańczowe spaghetti z dynią poleca się do spróbowania. 🙂

Składniki:

  • 3 litry bulionu warzywnego
  • 1 marchewka
  • 1 por
  • 1 cebula
  • pół selera
  • 4 ziemniaki
  • 2 serki topione ziołowe
  • 10 dag sera żółtego
  • 4 liście laurowe
  • 6 ziaren ziela angielskiego
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • szklanka makaronu muszelki Arc-Pol Makarony
  • sól i pieprz
  • ostra papryka

Sposób przygotowania:

  1. Marchewkę i selera zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
  2. Pora pokroić w pół talarki, cebulę w drobną kostkę. Warzywa zeszklić na maśle.
  3. Ziemniaki pokroić w drobną kostkę, włożyć do bulionu, dodać podsmażone warzywa, ziele angielskie oraz liście laurowe.
  4. Po 20 minutach gotowania dodać serki topione i makaron.
  5. Gotować jeszcze 10 minut, doprawić do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką.
  6. Na końcu dodać starty żółty ser oraz koperek.
    Smacznego!

Przepis wg https://www.facebook.com/Ma%C5%82e-co-nieco-z-Rudej-kuchni-238439506775662